VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Quiche met spekjes, spruitjes en kastanjechampignons
Quiche behoeft geen introductie meer: het is lekker, makkelijk een veelheid aan ingrediënten zijn geschikt om zonder moeite tot een lekker resultaat te komen. Deze variant op de hartige taart is buitengewoon geschikt voor tijdens de kille herfstmaanden.
Porties Prep Tijd
1quiche 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
1quiche 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rol het deeg uit en leg in een ronde bakvorm. Druk de randjes goed aan zodat je een mooie taartvorm krijgt. Prik met een vork enkele keren in de bodem, zo kan de lucht ontsnappen en kan deze beter bakken.
  2. Kuis de spruitjes door de onderkantjes weg te snijden en de buitenste bladeren te verwijderen. Kleine spruitjes kan je zo houden, grotere exemplaren halveer je. Snijd aansluitend de champignons in kwartjes.
  3. Verhit een pan en bak de spekjes, zonder extra vetstof. Stort, eenmaal naar wens gebakken, uit op het deeg in de bakvorm.
  4. Verlaag het vuur en voeg een klontje boter toe. Doe er de fijngesnipperde sjalot bij en laat even fruiten. Voeg dan de spruitjes en champignons toe. Laat ook weer even aanbakken en voeg dan wat water toe zodat de groentjes een handvol minuten kunnen garen.
  5. Giet het kookvocht, indien nodig, af en stort de groentjes bij de spekjes in de taartbodem.
  6. Breek de eieren, meng met de room en breng goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Ook een beetje cayennepeper is lekker, dat zorgt voor iets meer pit.
  7. Strooi de kaas uit over de voorgebakken groentjes en spekjes. Zet vervolgens onder met de losgeklopte eieren en room.
  8. Schuif de quiche voorzichtig in een voorverwarmde oven (180°) en laat een half uurtje garen. Controleer dan met een fijne prikker of de binnenkant voldoende gegaard is, laat indien nodig nog enkele minuten langer garen. Smakelijk!