VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)
Pasta arrabiata met coquilles (Jeroen Meus)
In dit recept toont Jeroen Meus dat luxueuze producten perfect passen bij eenvoudige bereidingen. Het resultaat is een verrassend lekkere pasta waar fijnproevers versteld van zullen staan!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Haal de Sint-Jakobsnootjes uit hun schelp (of laat volledig ontdooien) en dep goed droog.
  2. Verhit een ruime hoeveelheid water. Snijd ondertussen een klein kruisje in de bovenkant van de tomaten.
  3. Dompel de tomaten even in het kokende water zodat je ze kan pellen. Versnijd daarna de tomaten zonder de pitjes in stukjes. Giet het water niet weg, dat dient straks om de pasta te koken.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Fruit de gesnipperde sjalotten en teentjes look.
  5. Hak het chilipepertje (zonder de pitjes) fijn en voeg toe met de takjes tijm en blaadjes laurier. Kruid met een snuifje zout.
  6. Voeg de stukjes tomaat toe en stoof aan. Blus met de witte wijn en voeg dan het tomatenconcentraat toe. Laat rustig pruttelen.
  7. Breng ondertussen de pasta aan de kook in het water waar de tomaten in ondergedompeld werden. Vergeet niet wat zout toe te voegen. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
  8. Bak net voor de pasta al dente is de sint-jakobsnoten kort langs elke kant in een beetje beter. Kruid met peper en zout en besprenkel er een beetje citroensap over.
  9. Meng het merendeel van de gesnipperde peterselie onder de tomatensaus. Roer er dan de capellini met een lepeltje kookvocht onder.
  10. Serveer de pasta meteen met de gebakken sint-jakobsnootjes. Werk af met de rest van de gesnipperde peterselie. Smakelijk!