VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ovenschotel met rijst, tomatenpesto en koolvis (Sofie Dumont)
Een lekkere ovenschotel kan heel veel variatie bevatten. Je kan zelfs aan de slag met rijst! Sofie Dumont haalt in dit toffe recept al haar kookkunsten boven en combineert rijst met vis, seizoensgroentjes en flinke smaakmakers. Heerlijk!
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Tomatenpesto
Groentjes
Rijst
Instructies
  1. Gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking met enkele takjes citroentijm en een snuif zout.
  2. Versnijd de andijvie (of savooikool, of spinazie,…) fijn.
  3. Verhit een scheut olie in een ruime pan. Parfumeer de olie door de teentjes look even te fruiten (laat ze niet aanbakken!).
  4. Stoof de andijvie (of…) aan tot die zacht is. Kruid met peper en zout.
  5. Giet ondertussen de gegaarde rijst af. Verwijder de takjes citroentijm en stort uit in een ruime ovenschaal.
  6. Verdeel de gestoofde andijvie (of…) over de rijst. Verdeel er enkele takjes dragon over. Schik daar de visfilets op.
  7. Maak de pesto door alle ingrediënten fijn te mixen. Voeg extra olie toe (van de tomaatjes) tot de pesto voldoende smeuïg is. Kruid naar smaak met peper en zout.
  8. Bestrijk de visfilets en gestoofde andijvie met de pesto. Bestrooi tot slot met wat vers gemalen Parmezaanse kaas.
  9. Laat 20 à 25 minuten garen in een voorverwarmde oven (190°), tot de Parmezaanse kaas mooi gekleurd is.
  10. Werk net voor het serveren af met nog verse dragon. Heerlijk met een glaasje witte wijn. Smakelijk!