VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Ovengebakken vis met pesto en aardappelschijfjes
Meer vis op het weekmenu zetten is ontegensprekelijk een goed idee. Het is niet alleen gezond, je kan heel wat werk overlaten aan de oven. Vrijwel elk stukje vis laat zich makkelijk en snel klaarmaken op die manier. In dit recept zorgt een laagje pesto in combinatie met aardappelschijfjes en paprikareepjes voor een verfijnd maar zalig alledaags resultaat.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en versnijd in dunne schijfjes. Versnijd de paprika’s in fijne reepjes. Pel de ui en versnijd in schijfjes.
  2. Doe de aardappel, paprika en ui in een ruime ovenschaal. Voeg de laurier en fijngesnipperde knoflook toe.
  3. Besprenkel met flink wat olijfolie, een scheutje witte wijn, grof zeezout en zwarte peper. Meng goed om.
  4. Dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuutjes bakken op 180° in de oven.
  5. Verwijder de folie, roer om en laat wederom 20 minuten bakken zodat de aardappelschijfjes knapperig kunnen worden.
  6. Besmeer ondertussen de visfilets met een lepeltje groene pesto (bij voorkeur vers gemaakt) en laat op kamertemperatuur komen.
  7. Schik de visfilets op de groentjes en laat nog een kwartiertje (of tot de vis gaar is) bakken. Versier met peterselie en dien meteen op. Smakelijk!