VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (21 votes cast)
Orzo met scampi en kip in een kruidige roomsaus
Met orzo, Griekse pasta, kan je verrassende dingen op tafel zetten. Deze rijstvormige pasta leent zich tot heel makkelijke maar vernieuwende pastaschoteltjes door de opvallende structuur. Wat dacht u van eentje met scampi en kip in een kruidige, Mediterraanse, roomsaus?
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng voldoende gezouten water aan de kook om de orzo al dente te koken.
  2. Terwijl de orzo gaart, start je met het bakken van de stukjes kip in een ruime pan met wat olijfolie. Schroei ze op een hoog vuur dicht zodat ze sappig blijven en geef ze een lichte, eerste kruiding (peper en zout of kippenkruiden).
  3. Haal de stukjes kip uit de pan, anders worden ze taai. Doe in dezelfde pan wat nieuwe olijfolie en fruit de fijngesneden ui en de twee teentjes look (geplet). Voeg vervolgens de champignons en paprika toe. Bak op een middelmatig vuur.
  4. Eenmaal de groentjes mals beginnen te worden, voeg je de room toe. Laat deze op een rustig vuur inkoken. Eenmaal je tevreden bent over de dikte van de saus, voeg je de stukjes kip en de scampi toe. Roer rustig om en houd enkele minuten op een laag vuurtje tot de orzo klaar is (mocht dat nog niet het geval zijn).
  5. Werk de saus af door de kruiden hun werk te laten doen; voeg wat gedroogde oregano, marjolein (niet noodzakelijk), basilicum en paprikapoeder toe. Werk af met peper en zout en voeg naar wens een pikante toets toe door gedroogd chilipoeder te gebruiken.
  6. Giet de orzo, eenmaal gaar, onmiddellijk af en roer dadelijk onder saus. Zo blijft het een smeuïge schotel. Werk af met wat ringetjes lenteui, die zorgen voor een frisse, knapperige toets. Smakelijk!
Notities

Een goed werkritme is belangrijk voor dit recept: zorg dat alles goed aansluit. Orzo gaat snel uitdrogen en plakken indien die te lang blijft staan, ook de kip kan uitdrogen en taai worden indien te lang op het vuur,… Hou daar voldoende rekening mee, voorts is dit immers een heerlijk, makkelijk en eenvoudig recept waar je weinig verkeerd mee kan doen.