VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Orzo met kerstomatensaus
Orzo is een leuk ingrediƫnt om meer variatie aan te brengen in je gerechten. Deze Griekse pasta lijkt eerder op rijst qua vorm en kan heel wat kookvocht absorberen. Hierdoor wordt de pasta extra zacht en smaakvol. Of je nu een eenvoudige vegetarische pasta zoekt of een lekker bijgerecht, deze kruidige pasta is wat je zoekt.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui en knoflook erg fijn. Hak de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes indien de pasta niet te pikant mag worden).
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime (hoge) pan. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en chili.
  3. Roer het tomatenconcentraat door de gefruite ui en laat even aanbakken. Blus dan met de witte wijn en roer alles goed los.
  4. Halveer de kerstomaatjes en voeg samen met de bouillon toe. Breng aan de kook.
  5. Voeg de orzo samen met de kruiden (tijm, oregano, paprikapoeder en komijn) toe aan de saus.
  6. Laat zachtjes pruttelen tot de saus ingedikt en de pasta helemaal gaar is. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
  7. Werk de pasta af met een snuifje kristalsuiker, zout en peper naar wens. Smakelijk!