VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Oesters natuur
Oesters reserveren we graag voor feestelijke momenten. Deze uitzonderlijke lekkernij is immers wat prijziger en heeft een verfijnde smaak. Dit absolute basisrecept helpt je om ze op de meest pure en eerlijke manier klaar te maken.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Open de oesters voorzichtig met een oestermesje: neem de oester vast in een keukenhanddoek en steek het mes achteraan in het scharnier van de oester. Wrik open.
  2. Snijd de oesters los maar let er op dat je niet al het vocht weggiet.
  3. Serveer de geopende oesters in hun schaal op een een schep gekneusd ijs, zo blijven ze lekker fris.
  4. Besprenkel de oesters, desgewenst, wat een beetje citroensap en wat zwarte peper. Smakelijk!
Notities

Wanneer je oesters serveert is versheid essentieel. Kijk goed naar de bewaardatum op de verpakking, bewaar ze koel en open ze pas net voor het openen. Gebruik tot slot je neus: verse oesters ruiken zilt en fris. Zit er een geurtje aan? Niet riskeren.