VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (8 votes cast)
Lasagne met spinazie en ricotta
Wie graag veggie kookt, moet deze typische lasagne geprobeerd hebben. Geen vlees of vis, noch tomaten in dit recept. Met flink wat spinazie, heerlijk smeuïge ricotta en pittige Parmezaanse kaas zorg je toch voor een rijk gerecht dat je gerust als comfort food mag beschouwen.
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
1uur
Instructies
  1. Breng een grote pot lichtgezouten water aan de kook.
  2. Blancheer de spinazie (werk eventueel in delen) gedurende enkele minuutjes. Laat daarna goed uitlekken.
  3. Knijp eenmaal voldoende afgekoeld de spinazie uit zodat er niet al te veel water meer inzit. Hak daarna fijn.
  4. Plet de knoflook en voeg samen met de room en ricotta toe aan de fijngehakte spinazie.
  5. Voeg een kwart tot de helft van de geraspte Parmezaan toe (naar wens) en breng op smaak met voldoende peper, nootmuskaat en zout. Roer goed om.
  6. Vet een hoge ovenschotel in met voldoende olijfolie.
  7. Bedek de bodem met lasagnevellen. Lepel daar een laagje spinazie-ricotta-vulling op. Schik daar wederom lasagnevellen op. Blijf herhalen tot de vulling op en voldoende evenredig verdeeld is.
  8. Werk af door als laatste laag lasagnevellen te schikken, ze in te smeren met wat olijfolie en daar de rest van de Parmezaanse kaas op te strooien. Voeg eventueel ook wat andere gemalen kazen toe voor meer smaak (Emmentaler, Gruyère,…).
  9. Laat de lasagne één uur garen op 160°, of tot de pasta helemaal gegaard is. Werk net voor het serveren af met verse blaadjes lasagne. Smakelijk!
Notities

Mag het toch wat uitgebreider zijn? Leg dan enkele plakjes gerookte zalm op elke laag met het spinazie-mengsel. Let dan wel op met het toevoegen van extra zout.