VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (19 votes cast)
Koude pastasalade met rucola en kerstomaat
Deze eenvoudige pasta brengt het beste uit de mediterraanse wereld op je bord. Simpel, maar superlekker. Perfect als lunch, tussendoortje of tijdens een zonnige barbecue!
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
10minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Instructions
  1. Gaar de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schroei de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag en zonder vetstof. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
  3. Snipper de rode ui extra fijn, spoel de rucola en halveer de kerstomaten.
  4. Giet de gegaarde pasta af en roer er een flinke scheut olijfolie onder. Laat afkoelen.
  5. Meng, eenmaal lauw, de rode ui, kerstomaatjes, rucola en pijnboompitjes onder de pasta. Roer goed om.
  6. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe en werk af met peper/zout naar wens. Serveer lauw of koud. Smakelijk!