VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 3.5/
5
(19 votes cast)
Koude pastasalade met rucola en kerstomaat
Deze eenvoudige pasta brengt het beste uit de mediterraanse wereld op je bord. Simpel, maar superlekker. Perfect als lunch, tussendoortje of tijdens een zonnige barbecue!
Gerecht
Bijgerecht
,
Lunch
,
Pasta
,
Salade
,
Snack
,
Voorgerecht
Keuken
Italiaans
,
Mediterraan
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Veganistisch
,
Vegetarisch
Dieet
Gezonde recepten
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
4
personen
10
minuten
Cook Time
10
minuten
Servings
Prep Time
4
personen
10
minuten
Cook Time
10
minuten
Ingredients
400
gram
korte pasta naar wens
2
eetlepels
pijnboompitten
1
rode ui
200
gram
kerstomaten
250
gram
rucola
olijfolie
peper en zout
Instructions
Gaar de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Schroei de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antikleeflaag en zonder vetstof. Laat afkoelen op een stukje keukenpapier.
Snipper de rode ui extra fijn, spoel de rucola en halveer de kerstomaten.
Giet de gegaarde pasta af en roer er een flinke scheut olijfolie onder. Laat afkoelen.
Meng, eenmaal lauw, de rode ui, kerstomaatjes, rucola en pijnboompitjes onder de pasta. Roer goed om.
Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe en werk af met peper/zout naar wens. Serveer lauw of koud. Smakelijk!