Marsala (een zoete, Italiaanse wijn) is een minder bekend ingrediënt dat een simpel gerecht heel kan opwaarderen en verrassend lekker kan maken. De Britse chef Rick Stein gebruikt de karaktervolle wijn bij kip en champignons, wat een simpel en toch verfijnd resultaat oplevert.
Plaats de kipfilets tussen plastic folie en klop ze met een vleeshamer of deegrol plat tot ze ongeveer een halve centimeter dik zijn. Kruid met genoeg peper en zout langs elke kant.
Doe de bloem in een diep bord en wentel de platgeklopte kipfilets er even door. Schud alle resterende bloem goed los.
Smelt de boter in een ruime braadpan en bak de kipfilets gedurende 2 à 3 minuutjes langs elke kant aan op een middelmatig-hoog vuur.
Haal de gebakken filets uit de pan en zet opzij.
Kuis de pan met keukenpapier en verhit er aansluitend wat olijfolie in. Laat er de fijngesnipperde sjalotten en knoflook enkele minuten in fruiten.
Voeg de plakjes kastanjechampignon toe en laat kort meebakken. Blus dan met de Marsala en laat even op hoog vuur reduceren tot de helft.
Voeg de kippenbouillon en de kippenfilets toe. Laat nog 10 minuten rustig pruttelen.
Werk af met vers gesnipperde peterselie. Lekker met gebakken aardappelen, pasta, brood,… Smakelijk!