VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)
Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd de bol mozzarella in dunne plakjes en laat goed uitlekken.
  2. Kruid de kalfslapjes met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  3. Schik op elk kalfslapje wat mozzarella en een plakje spek. Rol netjes op en omwikkel met nog een plakje spek. Prik dicht met een takje rozemarijn.
  4. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Giet eenmaal gaar af en roer er een scheutje olijfolie en het geplette teentje knoflook door.
  5. Bak ondertussen de kalfslapjes kort aan in een hete pan met bruisende boter. Twee minuten per zijde volstaat.
  6. Haal de kalfslapjes uit de pan en houd warm. Blus de pan met de rundsbouillon. Roer alle aanbaksels los. Voeg wat citroensap en de peterselie toe. Laat kort inkoken.
  7. Serveer de kalfslapjes met de pasta en wat jus. Vul naar smaak aan met typische, mediterrane groentjes (tomaat, courgette,…). Smakelijk!