VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
Groentetajine met kikkererwten (Sandra Bekkari)
Ondertussen weten we allemaal dat vooral een gezonde portie groenten de enige echte manier is om gezonder te eten. Geen wonder dat heel wat chefs die inzetten op gezondheid, zoals Sandra Bekkari, graag vegetarische gerechten presenteren. Mag het voor jou zelfs een zuiders tintje hebben? Dan is deze zalige tajine perfect!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Tajine
Instructies
  1. Versnijd de aubergine in dikke plakken. Kruid met (grof) zout en laat even rusten.
  2. Verhit ondertussen de tajine op een matig vuur met een flinke scheut olijfolie.
  3. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
  4. Spoel de aubergine en knijp al het vocht er uit. Versnijd daarna in hapklare stukjes.
  5. Voeg de gehakte chilipeper met de andere groenten toe (paprika, courgette en aubergine.
  6. Roer de groentebouillon samen met de tomatenblokjes onder de groentjes.
  7. Voeg tot slot de kikkererwten en abrikozen toe. Kruid af met peper, zout en garam masala.
  8. Plaats het deksel op de tajine en laat een half uur stoven in de oven op 180°.
  9. Doe ondertussen de couscous in een ruime kom. Voeg wat olijfolie en ras-el-hanout toe. Roer goed om.
  10. Voeg heet water toe, roer om en laat enkele minuten wellen. Voeg meer water toe indien de couscous nog te droog is.
  11. Roer de couscous helemaal los en voeg de schijfjes limoen in fijne stukjes toe. Serveer met de tajine. Smakelijk!