VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (4 votes cast)
Gebraden kip Margherita (Jamie Oliver)
Een gebraden kip is een uitstekende keuze wanneer je iets feestelijker wil koken zonder extra moeite. Je kan bovendien makkelijk variëren, zo gaat Jamie Oliver in dit recept de Italiaanse toer op. Hij maakt zijn kip klaar op Margherita-wijze, ofwel met tomaten en typische Italiaanse kruiden. De reuze-gnocchi met mozzarella maken het festijn compleet.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
80minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
80minuten
Ingrediënten
Gnocchi met mozzarella
Instructies
  1. Kook de aardappelen gaar. Giet af en laat opdrogen.
  2. Halveer ondertussen de tomaten en schik ze in een ruime ovenschaal.
  3. Breek de bollen knoflook en voeg de (ongepelde) teentjes toe aan de schaal.
  4. Vul de buikholte van de kip met het bosje basilicum, maar bewaar enkele blaadjes voor de presentatie. Voeg de kip toe aan de ovenschaal.
  5. Besprenkel alles met flink wat olijfolie, een scheut balsamico en een ruime portie peper en zout. Meng alles goed door elkaar en wrijf de kip grondig in.
  6. Laat de kip 1 uur en 20 minuten braden in de oven op 180°, of tot ze mooi goudbruin en helemaal gaar is.
  7. Meng de bloem door de geplette aardappelen en verdeel in 12 even grote bollen. Stop in elke bol een stuk mozzarella en kneed goed dicht.
  8. Verdeel de bollen op een ingevette ovenschaal. Laat één uur mee bakken in de oven bij de kip.
  9. Haal de kip uit de ovenschaal. Plet de teentjes look en roer de heerlijke sappen door de tomaatjes. Schik dan de kip terug op de tomaten en versier met blaadjes basilicum.
  10. Serveer met de gnocchi en de rucola. Heerlijk met een glaasje rode wijn. Smakelijk!
Notities

Je kan de gnocchi ook achterwege laten en vervangen door eender welke pasta naar wens. Die kan je dan serveren met kaas (Parmezaan, bijvoorbeeld), of gratineren met mozzarella.