Gebakken zalm in gekruide kokosmelk (Pascale Naessens)
De veelzijdigheid van een kwaliteitsvol stukje zalm kent geen grenzen. Deze volle en uitgesproken smaak van deze populaire vis past bijvoorbeeld ook goed bij gerechten met oosterse invloeden. Zo kiest Pascale Naessens in dit gezonde én snelle recept voor een smeuïge bereiding met kokos, spinazie en zongedroogde tomaten.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de zalmfilets goudbruin aan, haal uit de pan en zet opzij.
Reinig de pan met een blaadje keukenpapier en zet terug op het vuur.
Pel en halveer de rode uien, snipper in fijne plakjes en voeg samen met een verse scheut olijfolie toe aan de pan. Bak zachtjes aan.
Hak de teentjes knoflook fijn en voeg toe aan de gefruite ui. Bak mee aan, maar blijf roeren zodat de knoflook niet aanbrandt.
Versnijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Voeg samen met de kokosmelk en citroenblaadjes toe. Kruid met peper en zout, breng zachtjes aan de kook.
Versnijd de spinazie in reepjes en voeg toe aan de saus. Pers ook de limoen uit en roer alles goed om.
Leg de zalmfilets in de saus en laat nog even warmen. Lekker met een glaasje witte wijn. Smakelijk!