VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)
Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Versnijd de spiering in 3 lapjes, halveer daarna nogmaals.
  2. Verhit een ruime pan met antikleeflaag en bak het vlees aan.
  3. Versnijd de chorizo in stukjes en voeg toe aan de pan.
  4. Snipper de ui en 2 teentjes knoflook fijn. Voeg toe aan de pan.
  5. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn, hak fijn en strooi over het vlees.
  6. Laat de paprika’s even uitlekken. Versnijd in stukjes en voeg samen met de witte bonen en tomatenstukjes toe aan de pan. Vul het blik van de tomatenblokjes met water en voeg ook toe.
  7. Kruid bij met peper, zout en paprikapoeder. Laat 10 minuutjes verder pruttelen.
  8. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een pan. Snipper de sjalot en een teen knoflook fijn. Fruit in de hete olie.
  9. Voeg de rijst toe en roer even om. Kruid met een mespuntje paprikapoeder en wat zout. Zet onder met een kopje water, dek af en laat zachtjes garen.
  10. Plet de overige knoflookteentjes in een vijzel. Voeg een beetje zout, enkele druppels citroensap en een scheutje olijfolie toe. Kneus fijn.
  11. Serveer het vlees met flink wat saus bij een lepel rijst. Werk af met de kruidige olie en een takje rozemarijn. Smakelijk!