VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Entrecôte met hasselbackaardappelen
Niks mis met een klassieke steak-friet. Soms mag het echter wat origineler zijn. Dit recept brengt dezelfde, beproefde combinatie van rundsvlees met aardappelen, maar op een originele manier. Perfect in combinatie met warme of koude seizoensgroentjes en een warme saus.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal het vlees tijdig uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°.
  3. Spoel de aardappelen maar schil ze niet.
  4. Maak met een scherp mes fijne inkepingen tot ongeveer de helft van de aardappelen. Tip: leg ze tussen twee iets dikkere snijplanken, zo zijn al je insnijdingen hetzelfde.
  5. Wrijf de aardappelen in met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
  6. Schik de aardappelen op een bakplaat of in een ovenschaal. Laat 30 tot 45 minuten bakken tot ze langs buiten knapperig en van binnen mals gepoft zijn.
  7. Kruid het vlees royaal met peper en zout. Bak het net voor de aardappelen gaar zijn.
  8. Verhit daartoe een ruime braadpan op hoog vuur. Smelt er vervolgens een flinke klont boter in. Voeg de takjes tijm en teentjes look toe zodat ze de boter op smaak kunnen brengen.
  9. Laat het vlees, afhankelijk van de dikte en je persoonlijke wensen, langs elke kant 2 tot 5 minuten bakken.
  10. Haal het vlees uit de pan, dek af en laat vijf minuten rusten.
  11. Versnijd de entrecote in dikke plakken en serveer met enkele hasselbackaardappelen. Vul aan met warme of koude seizoensgroentjes en een lepel saus naar wens (peperroom, bearnaise,…). Smakelijk!