VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Couscoussalade met feta en geroosterde paprika
Een frisse salade is nooit verkeerd als bijgerecht op een gezellige barbecue of als gezonde lunch. Naast klassieker als pasta en rijst, kan je ook met coucous lekkere dingen maken. Deze salade combineert heel wat verrassende smaken uit het volledige mediterraanse gebied. Van Marokko tot Griekenland!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met de blokjes groentebouillon. Haal het kokende water van het vuur. Werk je met couscous in zakjes: laat ze een vijf à tien minuten rusten in het hete water met gesloten deksel. Werk je met losse couscous: strooi de coucous uit in een ruime kom en giet er het hete water op tot de dikte naar wens is. Dek af en laat eveneens vijf à tien minuten rusten.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in twee helften. Schraap de zaadlijsten weg met een theelepeltje en snijd in maantjes.
  3. Verwijder de steel, zaadlijsten en zaadjes van de paprika’s. Snijd ze in twee en schroei de velkant zwart op een barbecue of gasvuur. Verwijder de zwartgeblakerde pel en snijd in reepjes.
  4. Stort de couscous in een ruime kom. Voeg de honing, een ruime hoeveelheid olijfolie en wat peper/zout toe. Roer goed om en laat lauw worden.
  5. Roer de stukjes komkommer en paprika door de couscous, samen met de gehakte munt en walnoten. Kruid naar wens verder af met peper of zout. Ook een extra scheutje olijfolie kan nodig zijn.
  6. Meng net voor opdienen de blokjes feta door de couscoussalade. Dien lauw of koud op. Smakelijk!
Recipe Notes

De opgegeven hoeveelheden van de ingrediënten gaan uit van een bijgerecht of lichte lunch. Wens je dit als volwaardige maaltijd klaar te maken, tel dan overal ongeveer een kwart meer bij.