VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Courgette carbonara (Jamie Oliver)
In dit recept presenteert Jamie Oliver een leuke en net iets gezondere variant van een carbonara. De romige saus met Parmezaanse kaas en knapperige spekjes breidt de Britse chef uit met knapperige stukjes courgette. Een prachtig voorbeeld van comfort food waarbij je jezelf helemaal niet zo schuldig hoeft te voelen!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Instructies
  1. Versnijd de courgettes in de lengte in vier. Versnijd vervolgens in schuine, grove stukken (hierdoor lijken de stukken courgette een beetje op penne).
  2. Gaar de penne volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  3. Scheid de eieren: de eiwitten heb je niet nodig voor deze bereiding.
  4. Meng de eigelen met de room en de helft van de gemalen Parmezaanse kaas. Kruid met zout, zwarte peper en klop goed op.
  5. Versnijd de plakken bacon in reepjes en bak knapperig in ruime pan in een flinke scheut olijfolie.
  6. Voeg de stukken courgette samen met een flinke draai van de pepermolen en de blaadjes tijm toe aan het spek. Roer goed om en laat aanbakken tot de courgette lichtjes begint te kleuren en een beetje zacht is geworden.
  7. Opgelet: voer de volgende stap nauwgezet en meteen uit, zo niet mislukt je carbonara.
  8. Giet de pasta, eenmaal al dente, af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de pasta meteen met de spekjes en courgette. Haal van het vuur en roer er meteen het eimengsel door. Roer goed om en laat zeker niet mee koken!
  9. Gebruik het beetje kookvocht dat je van de pasta bewaarde om de saus wat losser te maken indien nodig.
  10. Besprenkel met de rest van de Parmezaanse kaas en serveer meteen. Smakelijk!
Notities

Tip: indien je ze kan vinden, courgettebloemen zijn ideaal om dit heerlijk alledaagse gerecht toch feestelijk mee af te werken. Let er daarnaast op dat je, net zoals dat bij een authentieke carbonara het geval is, snel kan serveren. Als je de pasta te lang laat rusten, wordt de saus dik en zwaar.