VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Bloemkool-aardappelpuree met tuinkruiden en garnalen (Sandra Bekkari)
Dit fijne recept van Sandra Bekkari zit propvol frisse lente-smaken en gezonde ingrediƫnten.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Stoom de geschilde aardappelblokjes gaar (zo’n 20 minuutjes). Doe hetzelfde met de bloemkoolroosjes.
  2. Breng water aan de kook om de kwarteleitjes te koken. Gaar de eitjes net voor het opdienen gedurende 2 minuten.
  3. Mix de gestoomde aardappelstukjes en bloemkoolroosjes met een scheutje olijfolie en wat (rijst)melk in een blender tot een fijne, gladde puree.
  4. Meng het gesnipperde sjalotje onder de warme puree. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de groene kruiden (peterselie en bieslook).
  5. Lepel wat puree op een bord, schik er de gehalveerde kerstomaatjes bij en werk rijkelijk af met garnalen, enkele halve kwarteleitjes en waterkers. Bestrooi tot slot met nog wat zwarte peper en zeezout. Smakelijk!