Zeebaars met gebakken aardappel en zeekraal (Colruyt)
Ook voor originele visgerechtjes moet je bij het kookteam van Colruyt zijn. In dit lekker simpele recept met weinig ingrediënten spelen zeebaars en zeekraal de hoofdrollen. Niet moeilijk om klaarmaken en verrassend lekker. Het proberen waard!
Schil de aardappelen en versnijd in de lengte in 4 à 6 partjes (‘wedges’). Kook beetgaar in gezouten water.
Halveer ondertussen de kerstomaatjes, pers de citroen uit en rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof.
Kruid de zeebaarsfilets met peper en zout. Verhit in een ruime pan een flinke scheut olijfolie en bak langs elke kant gedurende een drietal minuten aan.
Haal de filets uit de pan. Blus de pan met het citroensap en een scheutje water (1 dl). Roer alle aanbaksels goed los. Leg de zeebaarsfilets terug en houd warm.
Bak de gegaarde stukjes aardappel in een andere pan aan in een klontje boter tot ze rondom goudbruin zijn.
Voeg zeekraal en de gehalveerde kerstomaatjes aan de gebakken aardappelen toe. Laat nog heel even op hoog vuur bakken. Werk af met peper en zout.
Serveer de filets met de gebakken aardappel, zeekraal en kerstomaatjes. Lepel er wat citroensaus over en werk af met de geroosterde pijnboompitjes. Smakelijk!