VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Worst met savooikool in kaassaus (Jeroen Meus)
Voor die authentieke recepten uit grootmoeders keuken ben je aan het juiste adres bij Jeroen Meus. Hij weet als geen ander hoe je die stevige en pure gerechten moet klaarmaken. In dit recept gaat hij aan de slag met een ietwat vergeten wintergroente: savooikool. Deze gezonde groente is nochtans vol van smaak en smaakt heerlijk met een kaassausje, een flinke worst en eenvoudige gekookte patatjes.
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 25minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de worsten op kamertemperatuur komen.
  2. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren en de harde onderkant van de savooikool. Versnijd in kwarten en vervolgens in fijne stukjes.
  3. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje bicarbonaat. Kook de kool, met het deksel op de pot gaar. Laat daarna uitlekken.
  4. Schil de aardappelen en breng aan de kook in gezouten water.
  5. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de worsten op een zacht vuur aan tot ze helemaal gaar zijn.
  6. Smelt de boter in een ruime kookpot. Roer er de bloem door en laat even opdrogen. Voeg dan, al roerend, de melk toe en laat binden tot een witte saus.
  7. Roer de gemalen kaas en mosterd door de witte saus. Breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Meng de gegaarde savooi door de kaassaus en laat nog even warmen. Serveer tot slot met de gekookte aardappelen, gebakken worsten en eventueel een lepeltje mosterd. Smakelijk!