VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Volkoren pasta met zalm, citroengras, koriander en pancetta (Sofie Dumont)
Voor een gezond gerecht dat talloze smaken bevat en smaakt als pure comfort food moet je dit recept van Sofie Dumont geprobeerd hebben. De zalmfilets laten zich prima combineren met knapperige stukjes pancetta en talloze oosterse smaken zoals citroengras, kokos en koriander. Een verrassend recept, in alle opzichten!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een ruime pan.
  2. Versnijd ondertussen de gele courgette in fijne stukjes van 5 à 6 cm lang. Versnijd aansluitend de ronde courgette in kwarten en daarna in fijne plakjes.
  3. Voeg de stukjes courgette toe aan de pan. Laat kort maar krachtig bakken zodat ze nog wat beet bewaren. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kneus de stengels citroengras en voeg toe aan de courgette. Blus daarna met kippenbouillon en kokosroom.
  5. Hak de chilipeper zijn (verwijder de zaadjes als het niet te pikant mag worden) en voeg toe aan de saus. Dek af, haal van het vuur en laat rusten.
  6. Breng de pasta aan de kook in een royale hoeveelheid gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  7. Bak ondertussen de plakjes pancetta tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Kruid de zalm met peper en zout. Snijd in blokjes van 1 à 2 cm (of hou ze heel indien je wat meer beet wil).
  9. Verhit een scheut olijfolie in een antikleefpan. Bak de zalm kort aan, samen met de geraspte gember.
  10. Werk het gerecht af door de pasta door de saus te roeren (verwijder op voorhand de citroenstengels). Roer er vervolgens de spinazie door.
  11. Lepel de pasta in diepe borden. Werk af met zalm, pancetta en koriander. Smakelijk!