VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Instructies
  1. Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. Kruid met voldoende peper en zout.
  2. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en lepel de zaadlijsten er uit. Versnijd in halvemaantjes.
  3. Snipper aansluitend de lente-uien fijn en halveer de kerstomaatjes.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Schroei de varkenshaasjes dicht, verlaag dan het vuur en laat nog een kwartiertje garen.
  5. Bak ondertussen de courgettes met de gesnipperde lente-ui aan in een kookpot met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en een Italiaanse kruidenmix.
  6. Overgiet de courgettes met 1 dl water en laat sudderen tot ze beetgaar zijn.
  7. Gaar de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  8. Meng de gebakken courgettes door de gegaarde pasta en roer er meteen ook de kerstomaatjes door. Werk af met rucola en verse Parmezaan-snippers.
  9. Versnijd de varkenshaasjes in dikke plakken en serveer meteen met de pasta. Smakelijk!