VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (4 votes cast)
Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen (Colruyt)
Een gebraad doet eerder denken aan typische winterkost, met stevige saus en lekkere kroketjes. Het kan echter ook zomers zijn! In dit eenvoudige recept van Colruyt leer je een zonnig gerecht klaarmaken met allerlei lekkers uit de mediterraanse keuken. Ook leuk als barbecue-gerecht.
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in grove, hapklare stukken.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot. Fruit de uiringen met de geplette teentjes look.
  3. Voeg de stukken paprika, aardappel met de citroenpartjes en olijven toe. Overgiet met de kippenbouillon en voeg de kruiden toe.
  4. Laat de groentjes 20 minuten sudderen. Werk af met peper, zout, eventueel cayenne-peper en wat gesnipperde peterselie. Je kan de saus eventueel binden met een instant-sausbinder.
  5. Versnijd het vlees in dikke plakken. Schroei de stukken vlees langs elke kant gedurende 2 Ć  3 minuten in een hete grillpan (of op de barbecue) met een beetje olijfolie. Smakelijk!
Notities

Geen Toscaans gebraad bij jouw slager of in jouw supermarkt te vinden? Het betreft een normaal varkensgebraad dat werd gemarineerd in typische mediterraanse kruiden. Dat kan je gerust zelf, of vraag het even na bij je slager.