VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Thaise komkommersalade
Aziatische keukens zoals de Thaise bieden een rijkdom aan smaken en texturen waar we in West-Europa alleen maar jaloers op kunnen zijn. Zo bevat deze knapperige komkommersalade onder meer zoete reepjes mango, knapperige pinda’s, frisse granaatappelpitjes en expressieve kruiden. De pittige dressing maakt de salade tot een fantastische lunch of een verfijnd bijgerecht, smullen zal je!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Ingredients
Komkommersalade
Dressing
Instructions
  1. Spoel de komkommers, halveer ze en lepel de zaadlijsten er uit. Versnijd in dunne reepjes met een mandoline of dunschiller.
  2. Schil de mango en versnijd het vruchtvlees in dunne reepjes (gebruik opnieuw een dunschiller of mandoline).
  3. Versnijd de lente-uien in lange, dunne sliertjes. Doe samen met de komkommer- en mangoreepjes in een kom.
  4. Hak de koriander- en muntblaadjes grof. Roer samen met de granaatappelpitjes en geroosterde cashewnoten door de andere ingrediƫnten in de kom. Zet opzij
  5. Snipper de chilipeper extra fijn en plet het teentje knoflook tot pulp. Meng samen met de vissaus, het sap van de limoenen en een beetje suiker tot een pittige dressing.
  6. Serveer de salade fris, besprenkeld met de dressing. Smakelijk!