VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Stoemp van andijvie met boerenworst (Sofie Dumont)
Andijvie kan je stilaan een vergeten groente beginnen noemen. Dat is best jammer. Deze groente is vrijwel het hele jaar verkrijgbaar, barst van de vitaminen en heeft een aangename, licht-bittere smaak. De allerkleinsten kan je er makkelijk van laten eten door de groente te verwerken in een klassieke stoemp. Sofie Dumont serveert er twee andere klassiekers van bij ons bij: boontjes met spek en worst. Authentieke, dagelijkse kost voor jong en oud!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Andijviestoemp
Boontjes met spek
Boerenworsten
Instructies
  1. Schil de aardappelen. Kook of stoom ze gaar.
  2. Dop de boontjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat schrikken onder koud water zodat ze groen en knapperig blijven.
  3. Snipper de andijvie (Kook je voor kleine kindjes die misschien wat kieskeurig zijn? Snipper de andijvie dan extra fijn). Stoof aan in een klontje boter en laat slinken.
  4. Doe de andijvie samen met de mascarpone, wat boter en smout bij de gegaarde aardappelen. Stamp tot een puree en werk af met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
  5. Versnijd het gerookt spek in reepjes. Bak aan in een pan tot ze knapperig zijn.
  6. Doe de bruine fond samen met de gegaarde boontjes bij het spek. Voeg een scheut porto en een lepel mosterd toe. Laat eventjes inkoken.
  7. Bak ondertussen de worsten aan in een klontje boter met wat smout. Laat rustig bakken en draai regelmatig om tot ze helemaal gaar zijn.
  8. Snipper wat peterselie fijn en roer door de boontjes eenmaal de saus naar wens is ingedikt. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  9. Serveer de worsten op een flinke schep puree met een lepel boontjes erbij. Smakelijk!