VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)
Spinaziestoemp met kippengehakt en dragonsaus
Dit leuke gerecht is vooral een topper voor kinderen! Lekkere stukjes kippengehakt met een smeuïge (en voedzame) spinaziepuree vormen een topmaal voor speelgrage rakkers. Maar geen nood, ook volwassenen zullen smullen van deze zalige comfort food!
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Instructions
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid water.
  2. Spoel de spinazie, laat even uitlekken en hak grof.
  3. Bak het kippengehakt rul (fijne stukjes) en breng – indien nog nodig – op smaak met peper en zout.
  4. Fruit de sjalot in een beetje boter in een steelpannetje. Voeg de room en fijngehakte dragon toe. Laat op een zacht vuurtje indikken.
  5. Plet de gegaarde aardappelen tot een puree. Meng er onmiddellijk de spinazie, het kippengehakt en de melk onder. Roer om tot een smeuïge stoemp. Werk naar smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Werk net voor het opdienen de saus af met nog wat peper, zout en eventueel een scheutje dragonazijn. Smakelijk!
Recipe Notes

Een klassieke maar formidabele serveertip: boetseer op elk bord de puree tot een prachtige vulkaan en vul met saus.