VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (13 votes cast)
Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediƫnten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
1uur
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
1uur
Ingredients
Instructions
  1. Pel de knoflook en versnijd in flinterdunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes en snipper de chilipepers in stukjes.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot. Fruit de knoflook tot die net begint te karamelliseren.
  3. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes, chili, suiker en een snuifje zout toe.
  4. Voeg 200ml water toe en breng aan de kook.
  5. Laat een uur zachtjes pruttelen zonder deksel en roer regelmatig zodat alle tomaatjes breken en de saus kan indikken.
  6. Snipper de basilicum fijn en roer door de saus (bewaar een deel voor de afwerking). Kruid eventueel verder af. Laat afgedekt rusten.
  7. Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Giet af en roer er een beetje olijfolie door.
  8. Verdeel de spaghetti en lepel er flink wat saus over. Werk af met geraspte Parmezaanse kaas en gesnipperde basilicum. Smakelijk!
Recipe Notes

Kan je geen ancho chilipepers vinden? Reguliere rode pepers of gedroogde chili is ook goed, maar wees er wel wat zuiniger mee. De ancho-variƫteit is immers vrij zacht.