VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Spaghetti met gebakken bloemkool
Bloemkool is veel veelzijdiger dan je zou denken. Vergeet gekookte bloemkool in witte saus, deze typische groente van bij ons kan je een heel andere smaak geven door ze te bakken. In combinatie met een eenvoudig tomatensausje levert dat een verfijnde vegetarische pasta op die je regelmatig terug op het menu zal willen zetten.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd de bloemkool in fijne roosjes.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime, hoge pan.
  3. Bak de bloemkoolroosjes enkele minuten aan op een matig voor, tot ze goudbruin beginnen te worden. Schud regelmatig op en kruid met peper en zout.
  4. Breng ondertussen de spaghetti aan de kook in gezouten water. Kook gaar volgens de instructies op de verpakking.
  5. Snipper de sjalot en knoflook erg fijn. Voeg samen met de chilivlokken toe aan de goudbruine bloemkoolroosjes en laat even mee fruiten.
  6. Overgiet met de tomatenblokjes en breng op smaak met de smaakmakers (suiker, oregano, tijm, peper en zout). Roer om en laat nog even pruttelen.
  7. Giet de gegaarde pasta af en roer door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus losser te maken.
  8. Snipper de peterselie fijn en werk er de pasta, samen met wat geraspte kaas (naar wens), mee af. Smakelijk!
Notities

Mag het gerecht nog wat voller van smaak? Voeg dan stevige, zwarte olijven toe.