VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Runderreepjes Stroganoff (Sandra Bekkari)
Sandra Bekkari staat bekend om haar gezonde(re) varianten op allerlei gerechten. Door een verstandige keuze van ingrediƫnten hoef je bovendien nooit in te boeten aan smaak. In dit recept bereidt ze haar interpretatie van het Stroganoff-recept: rundsvlees in een romige maar pittige saus met een flinke scheut sterke drank. Heerlijke comfort food voor elke dag!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd het vlees in reepjes, kruid met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Versnijd de champignons in kwartjes en paprika’s in reepjes.
  3. Bak de runderreepjes aan in een ruime, hoog pan in (geklaarde) boter. Haal ze tijdig uit de pan, kleuren volstaat.
  4. Voeg een scheutje olijfolie toe aan dezelfde pan. Stoof de champignons.
  5. Voeg na enkele minuten de gesnipperde sjalot en knoflook toe. Laat mee fruiten.
  6. Breng ondertussen een ruime portie licht gezouten water aan de kook om de rijst te garen volgens de instructies op de verpakking.
  7. Voeg de paprikareepjes toe aan de pan. Laat even meebakken en blus (of flambeer) met de jenever.
  8. Voeg de rundsbouillon en het tomatenconcentraat toe. Roer goed. Breng verder op smaak met paprikapoeder en cayennepeper.
  9. Voeg de sojaroom samen met de gebakken runderreepjes toe. Laat nog even warmen op een zacht vuur. Kruid bij naar wens.
  10. Giet de gegaarde rijst af en roer er meteen de diepvrieserwtjes door.
  11. Werk de Stroganoff-saus af met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!