VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)
Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Lunch
,
Salade
Keuken
Belgisch
,
Wereldkeuken
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Veganistisch
,
Vegetarisch
Dieet
Gezonde recepten
,
Keto
,
Low-carb
Chef kok
Colruyt
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediƫnten
2
tomaten
1
avocado
0,5
granaatappel
1
eetlepel
vers citroensap
2
takjes
peterselie
1
teen
knoflook
250
gram
quinoa
200
gram
kikkererwten (blik)
olijfolie
peper en zout
Instructies
Gaar de quinoa in lichtgezouten water volgens de instructies op de verpakking. Laat daarna uitlekken en afkoelen.
Snij ondertussen de tomaten in partjes en verwijder de pitjes.
Hak de knoflook fijn en laat de kikkererwten uitlekken.
Haal de pitten uit de granaatappel (tip: klop met de bolle kant van een lepel op de harde schil en vang de pitjes op).
Versnijd de avocado in plakjes. Besprenkel met wat citroensap.
Meng een scheutje olijfolie, wat peper en zout door de afgekoelde quinoa.
Roer de kikkererwten, knoflook, tomaat, avocado en granaatappelpitten door de quinoa.
Werk af met fijngesnipperde peterselie. Smakelijk!