VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (9 votes cast)
Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan. Fruit de gesnipperde sjalot en teentje look.
  2. Voeg de tomatenpassata toe en laat een kwartiertje pruttelen. Kruid met peper, zout en oregano.
  3. Rol ondertussen het pizzadeeg uit en verwarm de oven voor op 220°.
  4. Smeer een dun laagje tomatensaus uit over de het deeg. Overdrijf niet, dan wordt je pizza zompig. De overschot van de saus bewaar je voor een volgende pizza of andere bereiding.
  5. Bestrooi met de gemalen kaas. Overdrijf opnieuw niet.
  6. Verdeel de 4 seizoenen (ham, champignons, artisjok en olijven) over de pizza. Verdeel in kleinere stukken naar wens.
  7. Bestrooi met nog wat oregano (of basilicum) en laat een tiental minuten bakken in de oven. Smakelijk!
Notities

Soms wordt het aspect van de vier seizoenen extra benadrukt door de vier typische ingrediënten apart op de pizza te leggen en zo de pizza in kwarten te verdelen.