VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pensen met groentestoemp en appelmoes (Jeroen Meus)
Voor dagelijkse kost met net dat extraatje moet je natuurlijk bij Jeroen Meus. De Vlaamse tv-kok kan onze typische klassiekers als geen ander heruitvinden of uitbreiden waardoor ze verrassend blijven. Zo combineert Jeroen in dit alledaagse recept pensen (altijd lekker!) met zelfgemaakte appelmoes (ook lekker!) en een royale groentestoemp (lekker maar gezond!). Een prima keuze om ook de allerkleinsten hun buikje bolrond te laten eten.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Appelmoes
Groentepuree
Pensen
Instructies
  1. Schil de appelen en versnijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof aan in een klontje boter.
  2. Voeg suiker, een kaneelstok, een scheutje water toe en dek af. Laat op een zacht vuur platstoven en laat daarna afkoelen.
  3. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Stoof aan in een klont boter in een ruime kookpot.
  4. Kuis en versnijd alle groenten (selder, prei, wortel, knolselder, pastinaak en aardappel) in grove stukken. Voeg toe aan de gestoofde ui.
  5. Overgiet de groentjes met een flinke scheut water en voeg de kruiden (tijm & laurier) toe. Breng verder op smaak met peper, nootmuskaat en sederijzout. Laat een half uur garen.
  6. Bak ondertussen de pensen op een matig vuur aan in een klontje boter. Laat ze rustig garen en draai regelmatig om.
  7. Stamp de groentepuree, indien nodig, wat fijner (er mogen zeker nog grove stukken inzitten) en werk indien nodig verder af met peper en zout.
  8. Serveer de puree met de pensen, een lepeltje appelmoes en een beetje mosterd. Smakelijk!