VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pastinaaksoep met knapperige erwtjes
De start van de herfst staat in de keuken synoniem voor de start van het soepseizoen! Niks smaakt beter op een gure dag dan een dampende kom verse soep. Eén van de lekkerste (en lange tijd vergeten) soepgroentjes: pastinaak!
Servings Prep Time
6personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
6personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Instructions
  1. Pel de uien en snijd in grove stukken. Stoof aan in een klontje boter.
  2. Was ondertussen de preistengel en snijd in ringen. Schil de wortelen en snijd in grove stukken. Voeg de stukjes prei en wortel toe aan de gefruite ui. Laat even stoven.
  3. Schil ondertussen de pastinaak met een dunschiller en snijd eveneens in grove stukken. Doe hetzelfde met de rapen. Laat de stukken pastinaak en raap ook even meestoven.
  4. Blus, eenmaal alle groentjes zacht zijn, met de bouillon. Voeg de geschilde aardappel toe en breng aan de kook. Laat een half uurtje pruttelen.
  5. Mix de soep fijn met een staafmixer, voeg eventueel wat water toe indien de soep te dik is naar wens. Werk de soep naar smaak af met peper en zout.
  6. Doe er een vijftal minuutjes voor het opdienen de diepgevroren erwtjes bij. Tegen dat de soep op tafel staat, zijn de erwtjes warm maar nog fris, groen en knapperig. Smakelijk!
Recipe Notes

Met wat brood is dit een uitstekende maaltijdsoep. Ook krokant gebakken spekjes vormen een lekkere toevoeging om er een volledige maaltijd van te maken.