Het allerleukste aan pasta-receptjes is dat ze bijna altijd snel klaar en lekker makkelijk zijn. Dit lekkere recept met scampi en een simpel roomsausje is daar geen uitzondering op, integendeel!
Breng de pasta aan de kook in een royale hoeveelheid gezouten water. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
Indien je met verse paprika’s werkt: schroei de paprika’s op een gas- of BBQ-vuur (of in de oven) tot de schil helemaal zwart is. Pel af en versnijd het vruchtvlees in hapklare stukken.
Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een ruime/hoge pan.
Schroei de scampi kort langs elke kant aan (let er op dat ze, indien diepvries volledig ontdooid en drooggedept zijn). Haal de scampi uit de pan, zet opzij en houd warm.
Voeg eventueel een vers scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit de gesnipperde sjalot met de fijngehakte teentjes look.
Voeg de stukken geroosterde paprika toe. Laat even aanbakken en kruid met wat peper en zout.
Blus met de room en laat op een zucht vuurtje indikken. Roer regelmatig.
Pel ondertussen, desgewenst, de scampi.
Giet de gegaarde pasta af maar bewaar een beetje kookvocht. Voeg dit toe aan de roomsaus om ze wat losser te maken. Controleer of extra peper/zout nodig is.
Meng net voor het opdienen de gegaarde pasta met de (eventueel gepelde) scampi onder de saus en laat nog even warmen. Bestrooi met verse bieslooksnippers. Smakelijk!