VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Instructions
  1. Emondeer de tomaten (pel ze nadat je ze even ondergedompeld hebt in kokend water). Versnijd in vier, verwijder de pitjes en hak fijn. Niet zo veel tijd? Gebruik ingeblikte tomaten.
  2. Versnijd de guanciale en het gerookt spek in fijne blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak het vlees aan. Roer regelmatig.
  4. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak samen met de uien en knoflook fijn. Voeg toe aan het vlees en laat rustig meebakken.
  5. Voeg de tomaten toe aan de pan. Breng op smaak met organo, peper en zout. Laat zachtjes pruttelen en indikken tot een dikke saus (compote).
  6. Gaar de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  7. Roer de gegaarde pasta door de saus met een eetlepel kookvocht.
  8. Serveer met rucola en Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Recipe Notes

Kan je geen guanciale vinden? Vervang het gerust door gerookt spek, al is de échte smaak enkel te verkrijgen door deze Italiaanse lekkernij te gebruiken.