VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Orzo met scampi, harissa en dille
Voor een verrassend gerecht dat toch alledaags is, volstaat het om met minder gebruikelijke ingrediƫnten aan de slag te gaan. Dit smakelijke eenpansgerecht combineert een erg fijne pasta (orzo) met scampi en boerenkool in een pittige en kruidige bereiding dankzij flink wat harissa en dille. Verrassend heerlijk, beloofd!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de sjalotten en teentjes knoflook fijn. Fruit in een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan aan.
  2. Voeg de kerstomaatjes met een scheutje water toe. Laat rustige pruttelen, tot de tomaatjes barsten en een saus beginnen te vormen.
  3. Roer de orzo door de tomatensaus. Voeg een eetlepel harissa, de helft van de dille (gesnipperd) en de grof versneden boerenkool toe. Roer goed door elkaar.
  4. Overgiet met de groentebouillon en roer opnieuw goed door elkaar.
  5. Laat rustig pruttelen zodat de orzo gaar kan worden. Roer nu en dan om. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
  6. Bak ondertussen de scampi kort aan: verhit een scheut olijfolie in een pan en bak ze kort op met een beetje harissa, wat zout en enkele druppels vers citroensap.
  7. Breng het gerecht, eenmaal de orzo beetgaar is, naar wens (en indien nodig) verder op smaak met zout, harissa en/of citroensap.
  8. Roer de scampi door de pasta en werk af met de rest van de dille en enkele partjes citroen. Smakelijk!