VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Mediterraanse stoemp met worst
Soms kan het geen kwaad om voluit de kinderkaart te trekken wanneer je kookt. Dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je ongezond kookt, wel dat het in de eerste plaats simpel en smakelijk is. De zomerse puree uit dit recept is dan ook lekker én gezond, heerlijk met een worstje.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de worsten uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappelen en breng aan de kook in lichtgezouten water.
  3. Bind de kruiden (rozemarijn, tijm en laurier) samen tot een kruidentuiltje. Voeg toe aan de aardappelen.
  4. Versnijd de broccoli in roosjes en voeg na enkele minuten toe aan de aardappelen.
  5. Laat de aardappelen en broccoli rustig garen. Bak ondertussen de worsten aan in een klontje boter op een matig vuur.
  6. Giet de aardappelen af en verwijder het kruidentuiltje.
  7. Voeg een scheutje melk toe en kruid bij met nootmuskaat, peper en eventueel nog wat zout. Stamp tot een smeuïge puree.
  8. Versnijd de halfgedroogde tomaatjes in kleinere stukjes en roer samen met een klein beetje van hun olie door de puree.
  9. Serveer de puree met de worsten, vers uit de pan. Smakelijk!
Notities

Tip: ook een lepeltje pickles is erg lekker bij dit gerecht (al zal dat eerder iets voor de volwassen eters zijn).