In Amerikaanse televisieseries en films komt het vaak aan bod als het lievelingsgerecht van de hele familie: meatloaf! Wij kennen het uiteraard als een gehaktbroodje, al valt er wel degelijk een verschil te bemerken in bereidingswijze. Zo kiest men aan de overkant van de oceaan vaker voor extra smaakmakers zoals ketchup, bacon en Engelse saus.
Snipper de ui en knoflook extra fijn. Stoof gaar in een klontje boter en laat afkoelen.
Doe het gehakt in een ruime mengkom. Voeg de gestoofde ui en knoflook toe. Vul aan met de eieren, broodkruim, melk, mosterd, Worcestershire saus, tijm en peterselie.
Meng het gehakt grondig (dat gaat het best met natte handen). Kruid naar smaak af met peper en zout.
Kneed het gehakt tot een mooi broodje en leg in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180°.
Meng de ketchup met de bruine suiker en azijn tot een smaakvol sausje. Bestrijk er het gehaktbroodje mee. Pak dan in met de plakjes bacon.
Laat het gehaktbrood 1 uur garen in een voorverwarmde oven (180°), tot het helemaal gaar maar nog smeuïg is. Smakelijk!