VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Marokkaanse kipfilets
Een kipfilet is op zich weinig speciaal, een beetje saai zelfs. Een verfijnde selectie kruiden kan dan een oplossing zijn. In dit recept zorgen exotische smaakmakers zoals koriander, kaneel, kurkuma voor een verrassende smaaksensatie.
Gerecht
Hoofdgerecht
Keuken
Arabisch
,
Marokkaans
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 60 minuten
,
Tijd genoeg
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Gevogelte
,
Kip
,
Vlees
Dieet
Gezonde recepten
,
Low-carb
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Passieve Tijd
1
uur
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Passieve Tijd
1
uur
Ingrediënten
4
kipfilets
1
teen
knoflook
geperst
1
snuifje
komijn
gemalen
1
snuifje
kurkuma
1
snuifje
gemberpoeder
1
snuifje
Kaneel
1
snuifje
gerookt paprikapoeder
peper en zout
1
limoen
uitgeperst
olijfolie
enkele
takjes
koriander
Instructies
Doe de kipfilets in een ovenschaal.
Voeg alle smaakmakers toe en overgiet met een flinke scheut olijfolie en wat vers geperst limoensap.
Meng alles grondig door elkaar en laat indien mogelijk één uur (bij voorkeur één nacht) rusten.
Gaar de filets 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160°.
Bestrooi net voor het serveren met vers gesnipperde koriander. Smakelijk!