VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Macaroni ham-kaas met yoghurtsaus
Macaroni met ham en kaassaus is een zalige klassieker om regelmatig terug op het menu te laten verschijnen. Anderzijds is het een weinig gezonde keuze. Gelukkig probeert dit recept daar iets aan te doen. Door de kaassaus te bereiden met Griekse yoghurt is het resultaat minder vet, maar zeker zo smeuïg. De frisse erwtjes zorgen er bovendien voor dat er ook een groente aanwezig is.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snipper de sjalot en teentjes knoflook fijn. Fruit in een scheutje olijfolie in een kookpot.
  3. Bestuif met de bloem en laat even aanbakken. Roer er dan stelselmatig de melk door. Roer goed zodat er geen klonters bloem meer zijn.
  4. Roer de Griekse yoghurt, mozzarella en Parmezaan door de saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat daarna nog even zachtjes inkoken.
  5. Giet de macaroni af en stort uit in een ruime ovenschaal. Roer er de hamblokjes, diepgevroren erwtjes en tot slot de kaas saus door.
  6. Bestrooi met de gemalen kaas. Zet onder een hete grill en laat gratineren tot de kaas een mooi, goudbruin korstje heeft gekregen. Smakelijk!