VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Lasagne met kabeljauw, garnalensaus en broccoli (Colruyt)
Een heerlijke lasagne vraagt dan wel een beetje werk, het resultaat is altijd weer om van te smullen. Ook fijn is dat je eindeloos kan variëren met basisidee van een lasagne. Met dit recept van Colruyt zorg je voor een lekkere maritieme variant met vis, garnalen en groene groentjes. Gezond, origineel en superlekker!
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Gaar er de broccoliroosjes en lasagnevellen 4 minuutjes in, spoel daarna meteen af met koud water. (Schik de lasagnevellen op een keukenhanddoek zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.)
  2. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder. Laat de roux even drogen en roer er dan stelselmatig de melk en visbouillon onder tot een smeuïge saus.
  3. Laat de saus nog even doorkoken. Fris dan op met een beetje citroensap en kruid af met peper en zout.
  4. Meng de geraspte Pecorino en de helft van de Parmezaanse kaas door de saus. Voeg de garnaaltjes en wat gesnipperde peterselie toe.
  5. Bedek de bodem van een ruime ovenschaal met wat garnalensaus. Schik daar een laag lasagnevellen op, zonder overlappingen. Bestrooi met stukjes kabeljauw, reepjes zalm, broccoliroosjes en courgettestaafjes. Overgiet met wat saus en leg daar opnieuw lasagnevellen op.
  6. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en laat nog ongeveer 25 minuten warmen in een voorverwarmde oven (180°). Smakelijk!
Notities

Zoals je van een lasagne mag verwachten is dit een perfect recept om op voorhand klaar te maken. Dan volstaat een hete oven en een half uurtje om lekker te kunnen tafelen.