VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kotelet met bloemkoolstoemp en mosterdsaus (Loïc Van Impe)
Met doodgewone boerenkost van eigen bodem is niets mis. Ook tv-kok Loïc Van Impe is daar van overtuigd. Daarom presenteert hij in dit klassieke gerecht heerlijke, traditionele kost: een varkenskotelet met bloemkoolstoemp en een smeuïg mosterdsausje.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil en halveer de aardappelen. Versnijd de bloemkolen in roosjes.
  2. Doe de stukken aardappel en bloemkool in een ruime kookpot. Zet onder met water, voeg een flinke snuif zout toe en kook gaar.
  3. Snipper de sjalotten en groene kruiden (bieslook en dragon) fijn. Meng met een eetlepel graanmosterd en de zachte boter.
  4. Snijd de koteletten half door en vul met een deel van de kruidenboter.
  5. Kruid de koteletten met peper en zout. Bak ze daarna aan in boter in een hete pan.
  6. Doe ondertussen de kerstomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zout. Zet enkele minuten onder de grill tot ze beginnen te verkleuren.
  7. Haal tijdig de koteletten uit de pan (laat het vlees niet taai worden) en houd ze warm in de – ondertussen afgezette maar nog steeds warme – oven.
  8. Giet de gegaarde aardappelen en bloemkool af. Pureer met een scheutje melk. Kruid af met de rest van de kruidenboter nootmuskaat, peper en zout.
  9. Blus de pan waar je het vlees in bakte met een scheutje water en de room. Roer er een eetlepel graanmosterd door en laat even inkoken. Werk naar smaak af met peper, zout en/of meer mosterd.
  10. Serveer de malse koteletten met een flinke schep puree, een lepel mosterdsaus en een paar geroosterde tomaatjes. Smakelijk!