VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kip florentine (Colruyt)
In dit recept geeft het kookteam van Colruyt een smakelijke interpretatie van kip op Florentijnse wijze. Of die bereiding heel authentiek is, staat niet vast. Dat de smeuïge bereiding met room, kaas en spinazie overheerlijk smaakt is wel een garantie. De (volkoren) penne maakt dit Italiaanse gerecht compleet.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Halveer de kipfilets in de lengte, maar snij ze niet helemaal door. Vouw de filets open en klop ze plat.
  2. Indien je met bevroren spinazie werkt: spoel de spinazie onder warm water in een zeef. Laat even uitlekken en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  3. Indien je met verse spinazie werkt: hak fijn met een groot mes of in een blender.
  4. Verhit een beetje boter en olijfolie in een braadpan. Kruid de kipfilets met voldoende peper en zout. Bak ze goudbruin langs beide kanten.
  5. Schik de gebakken kipfilets in een ruime ovenschaal. Overgiet met de room en schik vervolgens oo elke kipfilet een sneetje ham.
  6. Verdeel de spinazie over de kip. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en mozzarellabolletjes.
  7. Kruid het geheel af met enkele druppels tabasco, nootmuskaat, peper en zout.
  8. Laat de ovenschotel 15 à 20 minuten gratineren in een voorverwarmde oven (200°), tot er een mooi goudbruin korstje op verschijnt.
  9. Kook ondertussen de penne volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  10. Serveer de pasta in diepe borden met een stuk kip en flink wat spinazie erbovenop. Smakelijk!