VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (5 votes cast)
Kabeljauwhaasje met amandelkorst en wortelpuree (Sandra Bekkari)
Eens te meer toont Sandra Bekkari dat ze de geheime combinatie van lekker en toch gezond helemaal meester is. Smaakvolle kabeljauwhaasjes combineert ze met een pittige korts op basis van amandel en mosterd. Een eenvoudige maar verrassende wortelpuree en broccoli maken het gezonde feestmaal compleet.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Wortelpuree
Kabeljauw met amandelkorst
Broccoli
Instructies
  1. Snipper de rode ui fijn en stoof aan in een beetje olijfolie.
  2. Schil de wortelen en versnijd in grove stukken. Voeg toe aan de rode ui en laat meebakken.
  3. Breng de wortelen op smaak met kurkuma, ras el hanout, peper en zout. Roer goed om.
  4. Overgiet met een scheutje water, dek af en laat garen op een matig vuur.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180° en laat de vis op kamertemperatuur komen.
  6. Kruid de kabeljauwhaas met peper en zout. Besprenkel aansluitend met wat vers geperst citroensap.
  7. Maak de amandelkorst door de schilfers en het meel te mengen met mosterd, geplette knoflook en een scheutje olijfolie.
  8. Schik de kabeljauw in een ovenschaal en verdeel er de amandelkorst zorgvuldig over.
  9. Laat de vis ongeveer 10 minuten garen en het korstje bruinen in de voorverwarmde oven.
  10. Versnijd ondertussen de broccoli in roosjes en stoom (of kook) beetgaar.
  11. Lepel wat puree op elk bord en schik er een stuk vis op. Werk af met enkele knapperige broccoliroosjes. Smakelijk!