VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Italiaanse ragout van everzwijn
Wanneer het wildseizoen is aangebroken, is het ook tijd voor hartverwarmende stoofpotjes. Hoewel dat erg winters klinkt, kan je ook voor een zonnige toets zorgen door inspiratie in de Italiaanse keuken te zoeken. Zo is deze ragout een heerlijk kruidig, krachtig en vol van smaak. Het geheim? Geduld en goede rode wijn!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
90minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
90minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de stukjes vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
  2. Snipper de ui, knoflook, wortel en selder brunoise (erg kleine stukjes).
  3. Verhit een royale scheut olijfolie in een ruime stoofpot met deksel die ook in de oven kan.
  4. Schroei de stukjes vlees in delen aan op hoog vuur. Zet het gekleurde vlees opzij en verlaag het vuur.
  5. Doe de groentjes in dezelfde pot en laat fruiten op een matig vuur.
  6. Roer de tomatenpuree door de groentjes. Laat even aanbakken.
  7. Bestuif met de bloem en roer goed door elkaar. Laat opnieuw even aanbakken zodat de bloemsmaak kan verdwijnen.
  8. Blus met de rode wijn en roer alle aanbaksels goed los. Laat de alcohol even verdampen.
  9. Voeg de tomatenblokjes samen met de rozemarijn en laurier toe.
  10. Dek af en laat nog anderhalf tot twee uur garen in een voorverwarmde oven (140°).
  11. Controleer of extra peper en/of zout gewenst is. Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie. Lekker met pasta, puree of gebakken aardappel. Smakelijk!