Liefhebbers van een verfijnd visgerecht zullen duimen en vingers aflekken bij dit heerlijke recept van Colruyt. De fijne maar volle smaak van heilbot past perfect bij de fijne kruiden, het romige sausje en lekkere garnaaltjes. Dit alledaagse recept is stiekem een waar feestmaal, uitstekend op een gezellige zondag!
Schik de filets zodat je er telkens twee met min of meer dezelfde vorm op elkaar kan leggen.
Bestrooi de binnenkant van de filets met voldoende peterselie, peper en zout. Schik de vispakjes netjes naast elkaar in een ovenschaal.
Versnijd de citroen in dunne plakjes. Schik ze over de filets. Overgiet dan met de witte wijn en dek af (aluminiumfolie is prima).
Laat de vis gedurende 20 minuten garen in een voorverwarmde oven (200°).
Tegen het einde van de gaartijd kan je aan de saus beginnen. Lepel daartoe eerst wat kookvocht van de vis in een kommetje en laat er de garnaaltjes in warmen.
Doe de room in een pan en laat even inkoken. Klop daarna de eierdooiers los en voeg toe aan de room. Laat kort indikken op een heel zacht vuur (niét koken).
Haal de saus van het vuur en roer er de (koude) boter onder. Voeg dan de (opgewarmde en uitgelekte) garnaaltjes toe. Breng op smaak met een beetje citroensap, de gesnipperde dragon, peper en zout.
Serveer de stukken vis met een flinke lepel saus. Voeg naar wens groentjes toe (fijne boontjes zijn ideaal). Zowel pasta (tagliatelle), als frietjes of kroketjes passen uitstekend bij dit recept. Smakelijk!