VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Geroosterde puntpaprika’s met kippengehakt en guacamole
Een recept met weinig of geen koolhydraten hoeft helemaal niet minder smaakvol of buikvullend te zijn. Hou je bovendien van de Mexicaanse keuken? Dat zijn deze geroosterde paprika’s met kippengehakt en guacamole exact wat je zocht!
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
30minuten
Instructions
  1. Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Smeer in met olijfolie, kruid met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, oregano en komijn.
  2. Schuif de paprika’s gedurende 10 à 15 minuten onder de grill.
  3. Bak ondertussen het kippengehakt rul in olijfolie. Breng met dezelfde kruidenmengeling als de paprika’s op smaak.
  4. Prak daarnaast het vruchtvlees van de avocado’s. Snipper een handvol koriander fijn. Meng samen met wat limoensap, peper en zout en scheutje olijfolie door elkaar tot een guacamole.
  5. Versnijd de kerstomaatjes in kwartjes en roer door de guacamole.
  6. Lepel een bodempje zure room in de gegrilde paprika’s. Lepel daar flink wat gehakt op. Werk af met nog wat zure room, bestrooid met paprikapoeder.
  7. Schik alle gevulde paprika’s in een ovenschaal of bakplaat en zet ze nog even in de oven die je gebruikte om te grillen. De oven moet niet meer aanstaan, laat de paprika’s gewoon nog even warmen.
  8. Verdeel de gemengde sla over de borden. Schik daar per persoon twee halve paprika’s op, vergezeld van een flinke lepel guacamole. Werk af met een partje limoen, peterselie en koriander. Smakelijk!
Recipe Notes

Geen uitgebreid kruidenrekje in huis? Je kan alle smaakmakers voor de paprika’s en het gehakt vervangen door een kant-en-klare mengeling (cajun of tex-mex). Wens je deze low-carb maaltijd toch uit te breiden? Rijst past er prima bij.