VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo
Met dit charmante recept trek je een subtiele Spaanse kaart. De gebraden aardappeltjes doen in combinatie met de chorizo en paprika wat denken aan patatas bravas, terwijl de malse smaak van de kabeljauw voor een mild en smaakvol geheel zorgt. Extra bonus aan dit recept: je kan al het werk aan de oven overlaten!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
50minuten
Instructies
  1. Spoel de krieltjes en halveer indien nodig.
  2. Snipper de rode ui en tenen knoflook grof.
  3. Doe de krieltjes met de gesnipperde rode ui en knoflook in een ovenschaal. Voeg de takjes tijm toe, kruid met peper, zout en paprikapoeder. Besprenkel royaal met olijfolie en roer goed om.
  4. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven (180°). Laat 20 minuten bakken.
  5. Haal ondertussen de kabeljauwfilet uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen.
  6. Versnijd de rode paprika in reepjes, de pruimtomaten in grove stukken en de chorizoworst in schijfjes.
  7. Haal de ovenschotel uit de oven en verlaag de temperatuur naar 160°.
  8. Voeg de reepjes paprika, stukjes tomaat, schijfjes chorizo en een scheutje witte wijn toe aan de ovenschotel. Roer goed om en laat wederom 20 minuten garen in de oven.
  9. Roer de ovenschotel een laatste keer om. Wrijf de kabeljauwfilet in met olijfolie, peper en zout. Schik op de ovenschotel en laat nog 10 minuten garen (of tot de vis klaar is).
  10. Werk af met vers gesnipperde peterselie en enkele stukjes citroen. Heerlijk met een wit wijntje. Smakelijk!