Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas (Colruyt)
Voor wie houdt van een exotische wind in de keuken is dit recept van Colruyt ongetwijfeld een topper. Opgebakken rijst, boordevol groentjes én ananas met een mals, gemarineerd stukje zalm. En dat allemaal zonder veel werk. Genieten maar!
Snipper de sjalot fijn en doe in een mengkom. Voeg het sap van de ananasblokjes en de limoen, sesamolie, peper en zout toe. Roer door elkaar tot een exotische marinade.
Leg de zalmfilets in de marinade en dek af. Laat eventjes marineren terwijl je de rest alvast bereid.
Breng gezouten water aan de kook en gaar de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antikleeflaag.
Snipper de rode ui en lente-uitjes fijn. Halveer de komkommer in de lengte en lepel de zaadlijsten er uit. Versnijd in halve maantjes.
Verhit een flinke scheut arachide-olie in een pan met antikleeflaag. Dep de zalmfilets droog en bak ze 3 à 4 minuten langs elke kant aan in de pan. Overgiet dan met de marinade en laat nog één minuutjes inkoken.
Breng de zalmfilets verder op smaak met de geroosterde sesamzaadjes, gesnipperde lente-ui en nog een scheutje sesamolie.
Giet de gegaarde rijst af. Roer er de stukjes ananas, komkommer, sojascheuten en rode ui door. Breng verder op smaak met suiker, azijn, paprikapoeder, peper en zout. Roer tot slot los met een scheutje water.
Serveer de zalmfilets met de rijst en lepel er nog wat van de ingekookte marinade over. Smakelijk!